About Big Petit

Big Petit is zowel een plek als een object als een opvatting.
Big Petit is het werk van Walter van der Velden.

Mijn werken van keramiek, steen, brons of hout staan op zichzelf maar kunnen ook een onderdeel van een installatie zijn.

De connectie met mijn directie omgeving, familieleden en de locaties waar ik vertoef zijn belangrijk voor me. Dit contact loopt niet rechtstreeks maar via mijn werk.

In mijn werk creëer ik een ‘veilige’ omgeving om een dialoog te voeren. Een omgeving los van het hier en nu die me de mogelijkheid geeft om het over persoonlijke thema’s te hebben zonder ze daadwerkelijk uit te hoeven spreken. Mijn objecten en sculpturen zijn een handreiking waarbij ruimte is voor interpretatie en dialoog. Ik zet de deur op een kier en nodig de toeschouwer uit om naar binnen te lopen.

Mijn inspiratie vind ik vaak in mijn omgeving. De onvolmaaktheid van de dingen, het gebrokene, een afdruk, een achtergelaten indruk, de imperfectie zijn het startpunt van een nieuw werk.

De totstandkoming van mijn werk vind ik minstens zo belangrijk als het eindresultaat. Daarom toon ik ook het proces en geef inzicht in het maak procedé

 

_MG_9966

Contact

Walter van der Velden
Kattenbosch 104, Rosmalen
walter@bigpetit.com
+31651430765

 

1454021999_78-instagram